Ønsker deg god helse og en trygg Dragebåtfestival! Duānwǔ ānkāng 端午 安康!

Del:
Kina feirer nå "Dragebåtfestivalen" (Duānwǔjié 端午节). Dragebåtfestivalen (den femte dagen i den femte måneden i den kinesiske kalenderen) er en tradisjonell kinesisk festival.
 Dragebåtfestivalen blir sett på som en lykkebringende dag i Kina, og feiring hjelper med å eliminere sykdommer og utdrive ondskap. Derfor sier kineserne "Ønsker god lykke - på Dragebåtfestivalen!" (duānwǔ xiángruì 端午 祥瑞) og "Ønsker god helse og trygghet - på Dragebåtfestivalen!" (duānwǔ ānkāng 端午 安康) for å uttrykke sine lykkeønskener.

 

iStock 1150211659

 

"Dragebåt-roing" (huálóngzhōu 划 龙舟) og spising av "ris-dumplings" eller zòngzi 粽子 er de to hovedtemaene i Dragebåtfestivalen. Zòngzi er en pyramideformet dumpling laget av klebrig ris og valg av fylling pakket inn i bambus- eller sivblader.

Det er også mange andre skikker knyttet til Dragebåtfestivalen i Kina. Disse skikkene har tradisjonelt blitt sett på som en måte å "kvitte seg med ondskap, giftstoffer og sykdom" (qūchú bìngwēn 祛除 病 瘟).
Disse skikkene inkluderer å henge opp "malurt / kinesisk muggurt" (àicǎo 艾草) og "poser med dufter" (xiāngnáng 香囊), "binde fem-fargede silketråder" (shuān wǔsè sīxiàn 拴五色丝线) og "male seg i pannen" (huà é 画额).
Ønsker deg god helse og en trygg Dragebåtfestival! Duānwǔ ānkāng 端午 安康!

Kontakt oss hvis du vil lære mer mandarin og studere kinesisk i Norge ved å klikke Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 

Kontakt

Lær Kinesisk AS

Telefon: 90814756
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Undervisningsadresse:
Tordenskioldsgate 2
0160 Oslo, Norway

Postadresse:
Tordenskioldsgate 2
0160 Oslo, Norway

Organisasjon